Freestylen SM-kisat melottiin Neitikoskella

Freestylemelonnan SM-kisat melottiin Neitikoskella eilen lauantaina. Välivesi tarjosi kilpailijoille haastetta mutta myös lähes rajattoman mahdollisuuden tehdä eri liikkeitä. Kisoissa nähtiinkin kaikkea pan ameista ja air screweistä kärrynpyöriin ja voltteihin.

Alkuerät pääsimme melomaan aurinkoisessa säässä. Finaaleissa Suomen kesä näytti parastaan tarjoten taivaan täydeltä vettä. Onneksi yleisö ja tuomarit olivat varautuneet sateeseen.

Ikämiesten sarjan vei Jussi Immonen vakuuttavalla tasaisella suorittamisellaan. Naisten kilpailuissa finaalissa nähtiin suurta riskinottoa ja vaikeimpia liikkeitä iskettiin pöytään. Riskinotto kannatti etenkin naisten voittajaa Anni Mykkästä, joka teki ensimmäisiä mcnastyjä kisasarjaan. Toiseksi naisten sarjassa tuli Jonna Kuronen ja kolmanneksi Paula Varonen. Miesten sarjan finaalissa kilpailu oli tiukkaa ja neljä parasta melojaa oli 120 pisteen sisällä toisistaan. Voiton vei, nyt nelinkertainen Suomen mestari Tuomas Kaukola (611p.). Toiseksi tuli Juuso Karttunen (540p.). Pienellellä piste-erolla kolmanneksi tuli Vili Volotinen (533p.) ja neljänneksi Visa Rahkola (490p.).

Illalla oli palkintojenjako Ruunaan Retkeilykeskuksella ja palkintojenjaon jälkeen nähtiin ensi-illassa Jalostajien tekemä video Norjan laskureissulta.