La France, Makinito Contest

Tämän kesän yksi tavoitteistani oli saada usempi korkeatasoinen freestylekilpailu melottua, kuin aiempina vuosina. Viime talvena googlettelin erilaisia vaihtoehtoja ja yksi kutkuttavista oli ehdottomasti Etelä-Ranskassa melottu Makinito Contest. Kisa on järjestetty jo usemman kerran, mutta viime vuosina sen suosio on räjähtänyt. Kilpailussa on Ranskalaisilla panoksena Ranskan mestaruus, mutta avoin kilpailu houkutteli paikalle melojia 10 eri maasta. Normaalien K1M, K1W, K1JRW, K1JRM ja C1 sarjojen lisäksi löytyi myös lasten ja ikämiesten sarjat. Kilpailijoita miesten yleisessä sarjassa oli lähes 50 ja kokonaisuudessaan pitkälti yli sata.

naisten alkuerät käynnissä

Pitkän etsinnän jälkeen saavuimme kisaspotille myöhään tiistai iltana Saksalaisten matkakumppaneideni kanssa. Kymmenen sekuntin vilkaisu taskulampun valossa sai meidät vaihtamaan melonta romppeet niskaan pilkkopimeässä kesäyössä. Sain hyvin aikaa totutella helpohkoon kisamonttuun ja reenit kulki hyvin. Lisää melojia saapui pitkin viikkoa ja perjantai aamuna jono oli tarpeeksi pitkä biitsi päivän pitämiseksi. Rento päivä meren rannalla toimi viimeisenä valmistelevana pisarana seuraavan päivän kisoija varten.


tanlainit haussa

Alkuerät. Koko lauantai päivä meni alkueriä katsellessa kosken rannalla. Helpohkon spotin johdosta hyviä kisasuorituksia tipahteli kerta toisensa jälkeen. Vihdoin oli oma vuoroni. Ja melontahan kulki! Melko paineettomassa kisa ympäristössä sain kaksi ehjää surffia aikaan. Kireästä aikataulusta johtuen formaattia muutettiin sen verran että miesten quartterfinaalit jätettiin välistä ja sunnuntaina siirryttäisiin suoraan kymmenen hengen finaaliin. Fiilis oli hyvä kun vihdoin näin tulokset ja nimeni löytyi 10 riviltä. Huomenna homma jatkuu. Sunnuntai aamuna kroppa yritti muistutella kuuden päivän melonta putkesta mutta en antanut sen häiritä. Three runs best one counts! Tää on helppo. Jokasen melojan unelma tilanne on se, että kolmella pelkästään yhden runin on oltava hyvä :p. Tein illasta itselleni mahdollisimman helpon ja hoidin sen hyvän runin ekalla alta pois. Pisteet parhaalta finaali runilta olivat 1495, en uskonut silmiäni. Samalla nimeni tuloslistalla nousi sijalta 10 sijalle 5. Koitin kuitenkin pitää jalat maassa vaikka pari ihan kovaakin ukkoa jäi taakse :). Sunnuntai iltana tarjolla oli livemusaa, maukasta ruokaa ja juomaa, hyviä vitsejä ja hyvää seuraa. Maanantai aamun matka jatkuisi Toulousen lentokentän kautta Natural Gameseihin sekä Euro Cuppiin Millauhun. Palaillaan! -Visa

rento meininki


eka sivu tuloksista
mikäli tämä video ei toimi, käy kurkkaamassa mun paras runi Jalostajien seinältä Facebookista.


Kommentit